torsdag den 12. februar 2009

Forkølelsesbasker - opskrift.

Forkølelsesbaskeren så første gang dagens lys på en dybfrossen vinterdag, hvor min kæreste - trods forkølelse - havde passet sit postjob, og kom hjem og var helt smadret.
Den er ret krads i smagen, men den er smækfuld af antioxidanter, ingefæren sætter gang i blodomløbet, og kamilletéen lindrer lidt i halsen.

Til to personer skal du bruge:

1½ krus vand.*
½ krus ufortyndet økologisk frugtsaft. (jeg foretrækker selv blåbær eller tranebær)
1½ tsk. stødt ingefær (eller endnu bedre, ½ cm friskrevet ingefær)
1 spsk. tørret salvie.
2 breve kamillete.
1 tsk chiligelé, eller 1 tørret chilifrugt (piripiri hvis du er modig).
2x1 tsk honning.
______________________________________________

Kom vand, salvie, ingefær (og chili, hvis du bruger den tørrede udgave) og kamillete i en lille gryde, og sæt det i kog.
Når det koger, tilsæt saften og skru ned.
Lad det simre i fem minutter, tag tebrevene op, og tilsæt chiligeléen.
Si drikken ned i to krus, og sød den med honning.
Serveres med omsorg.

God bedring!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar